Forum francuskie
Forum języka francuskiego, kultury francuskiej oraz Francji.

Wejdź na www.e-francuski.pl - stronę poświęconą nauce naszego ulubionego języka!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
dobra szkoła językowa
Autor Wiadomość
niezapominajka 

Wysłany: 2009-08-05, 12:24   dobra szkoła językowa

Witam,
jestem tu nowa, i niestety nie umiem jeszcze francuskiego. Dlatego chcę to zmienić:) zamierzam od października nauczyć się w jakieś dobrej szkole językowej francuskiego od podstaw. moglibyście polecić mi jakąś szkołę, w której dobrze i solidnie potrafią tego nauczyć? Może sami się gdzieś tak nauczyliście, albo słyszeliście po prostu o jakieś dobrej szkole? Byłabym wdzięczna za wszelkie rady. Pozdrawiam fanów tego pięknego kraju i jeszcze piękniejszego języka;)

Rosveen

Wysłany: 2009-08-12, 14:12   

Mam to samo pytanie - czy znacie może jakieś dobre szkoły językowe w Trójmieście (najlepiej w Gdyni), prowadzące kursy francuskiego? Również mam zamiar zacząć od podstaw. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź :-)

andzik 

Wysłany: 2009-09-13, 18:24   szkoła językowa langusta

Witam,

znalazłam szkołę do języka franc. i hiszp., która nazywa się Langusta. Może ktoś coś o niej słyszał? Albo zna kogoś kto się tam uczy? Albo chociaż kojarzy od jak dawna istnieje?
Dajcie znać czy znacie to miejsce i kogoś kto się tam uczy.

adzia

Wysłany: 2009-12-15, 19:18   

Witajcie ;-) Jeśli tylko będziecie mieli możliwość to ja szczerze polecam naukę języka w samej Francji, nic nie daje takich wyników :!: :!: :!: Mi udało trafić się na świetną szkołę w Bordeaux- "French Factory Bordeaux"(str www. jest również w języku polskim ;-) ), pracowaliśmy w małych grupach, świetna- przyjazna i luźna atmosfera,lektorzy zawsze przygotowani. Szkoła pomaga załatwić "zakwaterowanie" u francuskich rodzin- ludzie rewelacyjni, przepyszne jedzenie i rozmowy przy wieczornych kolacjach, są wprost nieocenionym doświadczeniem. Miasto przepiękne :-D
Szczerze polecam :!: :!: :!:

Pat 

Wysłany: 2010-06-30, 22:53   

*adzia gratuluję i zazdroszczę zarazem! Jak dostałaś się do takiej szkoły? Marzę...

Dla osób, które pytały może niech wpiszą w Google: Wyższa Szkoła Języków Obcych. Powodzenia.

nitka 

Wysłany: 2010-07-24, 19:08   

Alians!

sliwka

Wysłany: 2010-08-13, 09:44   

A czy ktoś z was słyszał o szkole Latelier de Francis? Słyszałam, że podobno to jedna z lepszych, w której bardzo dobrze można się nauczyć francuskiego. Mnie zainteresowały w szczególności jej oferty związane z warsztatami kulturalnymi. Czy wiecie może kiedy będą odbywały się następne?

maja_jamam

Wysłany: 2011-02-02, 14:35   

Też się właśnie zastanawiam na wyborem szkoły od października. Póki co szkołę Latelier de Francis obserwuję sobie na FB. Mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji.

nicolas

Wysłany: 2011-02-16, 16:21   

polecam 3 szkoly w warszawie, ktore sa wg mojej opinii godne polecenia:

- instytut
- atelier
- akademia jezyka francuskiego

linkow nie podaje, zeby ktos nie oskarzyl o reklame. wygoogolujcie sobie sami

Odetta 
Odetta

Wysłany: 2011-02-28, 15:38   

Do l'aterlier moja znajoma posyła córeczkę od tego semestru i chyba jest ok, bo mała nie protestuje i cieszy się z lekcji. Ogólnie ta szkoła cieszy się sporym uznaniem, niezależnie od wieku kursanta - skoro piszecie o tym na forum :)

karolina01 

Wysłany: 2014-01-24, 09:57   

Jeśli chodzi o kurs francuskiego to polecam naukę przez Skype. Indywidualne zajęcia z lektorem to wygodny i skuteczny sposób nauki. Szkoła Języków Obcych Shamrock oferuje kursy w przystępnej cenie. Zajęcia są prowadzone przez doświadczonych lektorów. Uczniowie mogą wybrać godzinę zajęć, a nauka przebiega w miłej atmosferze :-) .

rabbit200

Wysłany: 2014-02-19, 11:17   

Witam Serdecznie, zapraszam tutaj profesjonalna pomóc udzielona przez Francuza.
Korepetycje online lub na żywo.
Również oferujemy korekta pracy dyplomowej, redakcja tekstów, tłumaczenia na jęz. francuski ;-)
http://redakcja-francuska...a-francuskiego/

f_emme 

Wysłany: 2014-08-05, 23:24   

A ja zapraszam do szkoły językowej w Łodzi Casa de la Lengua. Nauczamy dwóch języków: francuskiego i hiszpańskiego. Zachęcam do zapoznania się z opiniami naszych Słuchaczy na naszej stronie.
http://casadelalengua.pl/...a-francuskiego/
http://casadelalengua.pl/...-hiszpanskiego/

Kamelia

Wysłany: 2014-08-29, 09:22   

jeżeli chodzi o jęz.francuski, to polecam szkołę http://www.dlugijezyk.pl/
z siedzibą w Warszawie ul.Jana Pawła II 80/58 (śródmieście).
W ofercie kursy grupowe, indywidualne, konferencyjne,szkolenia dla firm.
Przed rozpoczęciem kursu można określić profil.
Nauka może być prowadzona również on line.

macko89

Wysłany: 2014-10-31, 11:11   

ja ci polecam http://www.ce.edu.pl/ uczylem się praktycznie od podstaw. To jest bardzo dobra szkola, byłem na kursie grupowym i było genialnie. Maja swietnych lektorow, bardzo sympatyczni i dobrze umieja nauczyc. Ceny kursu tez wcale nie takie drogie.

..:: La publicité ::..

Odpowiedz do tematu